V plecharéně oslavili Ondruškovu tisícovku, výhru ovšem ne. Moru čeká v předkole Liberec

4. březen 2024 09:18

Zápas posledního 52. kola základní části hokejové extraligy Olomouc ztratila 3:4 po nájezdech proti Litvínovu. Už před utkáním bylo jasné, že z desáté pozice v tabulce už se Hanáci nepohnou. Společně s ostatními výsledky šlo hlavně o soupeře do předkola a dlouho to vypadalo, že se Olomouc střetne právě s Litvínovem.

To se nakonec po prohře 3:4 po nájezdech nestalo, a Mora se tak nakonec o čtvrtfinále porve s Libercem. Potenciálního soupeře ale před zápasem v kabině Olomouce příliš neřešili.

„Soupeře jsme vůbec neřešili. Chtěli jsme vyhrát, naladit se a dostat do sebe trochu pozitivní energie,“ uvedl kapitán Mory Jiří Ondrušek, který v pátek v Mladé Boleslavi odehrál tisící zápas za olomoucký A-tým a v neděli mu přišli pogratulovat i bývalí spoluhráči Patera, Vyrůbalík, Olesz, Trvaj, Skladaný, Jaroměřský, Ostřížek a další.

A aktuální olomoucký kapitán potvrdil, že ho to před startem utkání poměrně rozhodilo. „Hrozně si toho vážím, spousta lidí si dala práci a zorganizovala to pro mě. Byl bych radši, kdyby to bylo v jiný den než v hrací, protože vjemů bylo moc a já mám radši tu svoji bublinu. Trošku jsem se sebou bojoval,“ sdělila bez nadsázky legenda olomouckého hokeje. Události posledního kola extraligy přisoudily Olomouci do prvního kola vyřazovacích bojů soupeře z Liberce.

„Těžký soupeř, mají sílu hlavně v ofenzivě, mají velmi šikovné hráče. Bude potřeba hrát co nejvíc na puku, moc asi nepůjde hrát s nimi pasivní hokej a čekat na jejich chyby,“ vyhlíží sérii předkola play-off kapitán Olomouce Jiří Ondrušek.

Předkolo startuje ve středu na ledě Liberce, se kterým se Olomouc v play-off střetne vůbec poprvé v historii. Domácí zápasy série hrané na tři vítězné v Plecharéně jsou na programu v sobotu 9. a případně v neděli 10. března.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio